Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

φυσάμε το γιαούρτι

(αρχική ανάρτηση... 13/10/2009)

Σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου , εξήγγειλε το πρόγραμμα 100 ημερών για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση (είπα μέσα μου), αν και όχι τόσο πρωτότυπη... μας πρόλαβε ο O-bama στη στροφή. Ωστόσο δεν μπορούσα να περιμένω τόσες μέρες και αποφάσισα να κάνω ένα πρώτο σχόλιο για τις ...7 πρώτες μέρες του (ξέρω δεν είναι στρογγυλό το νούμερο, αλλά έτσι μου βγήκε). Εξαγγέλθηκαν αρκετά, τα πιο σημαντικά από τα οποία είναι:
- Κατάργηση όλων των επιτροπών στις δημόσιες υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν για να βολευτούν "ημέτεροι". (ακούγεται ωραίο αρκεί να μην βολευτούν, καινούργιοι "ημέτεροι" από τη νέα κυβέρνηση)
- Δραστικός περιορισμός του αχανούς στόλου κρατικών οχημάτων και αντικατάσταση των λιμουζίνων με υβριδικά οχήματα μικρού κυβισμού.
- Αξιοκρατία στις προσλήψεις και τις προαγωγές στο Δημόσιο, με προγραμματισμό και υπαγωγή όλων των συμβάσεων -και των συμβάσεων έργου- στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ.
- Δημοσίευση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων και υπογραφών των υπουργών, προκειμένου να ξέρει ο πολίτης ποιος αποφασίζει, τι, και πού πάνε τα χρήματα.
- Θα δοθεί όπως υποσχέθηκε προεκλογικά 1 δισ. επιπλέον για την Παιδεία στον προϋπολογισμό του 2010.
- Κατάργηση των stage.
- Φορολόγηση της Εκκλησίας !!!!!!!!!!!!!!!!! (αυτό να δω και θα αναφωνήσω ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ !!! )
...για να μη μιλήσω για τις ριζικές αλλαγές σε δημόσια διοίκηση, υγεία και φορολογικό σύστημα που θεωρητικά προωθούνται άμεσα.

Για να μην αδικήσω την προσπάθεια, αρχικά μπορώ να σχολιάσω ότι σαν προτάσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Απλά πράγματα, που όλοι μας σκεφτήκαμε κατά καιρούς και απορούσαμε γιατί κανένας καρεκλοκένταυρος δεν τα προτείνει. Επειδή όμως ζω στην Ελλάδα και έχω μάθει να κρατώ μικρό καλάθι, τίποτα από αυτά δεν ισχύει για μένα μέχρι να τα δω να εφαρμόζονται. Στην πολιτική ζωή της χώρας μας, είναι γνωστό ότι ο δρόμος από την εξαγγελία μέχρι την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ οποιασδήποτε δέσμευσης , είναι πολύ μακρύς. Τόσο μακρύς που στην πορεία του υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να συναντήσουμε εξωγήινη ζωή (αν είμαστε και λίγο τυχεροί, ίσως μάθουμε και κάτι από αυτούς). Δεν είμαι από εκείνους που καχύποπτα βρίσκουν πίσω από οτιδήποτε, συμφέροντα και δολοπλοκίες, αλλά έτσι συνέβαινε ως τώρα και οφείλω να είμαι επιφυλακτικός,
Επιφυλακτικός αλλά όχι μηδενιστής... με ενδιαφέρει να αλλάξουν κάποια πράγματα στη χώρα μου και αν κάποια από αυτά που εξαγγέλθηκαν πραγματοποιηθούν, μόνο όφελος μπορούμε να αποκομίσουμε ως λαός. Και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε, μέχρι το κράτος να λειτουργεί εξ ολοκλήρου για το καλό του πολίτη.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει και ανάλογους πολίτες, κάτι το οποίο στην Ελλάδα μοιάζει με ανέκδοτο. Ατομική ευθύνη, κοινωνική συνείδηση, τήρηση νόμων, σεβασμός των συνανθρώπων και αξιοκρατία είναι στοιχεία που στην πορεία της εξέλιξης, αντικαταστάθηκαν στο DNA των Ελλήνων από ένα κυρίαρχο γονίδιο, την "μενοιαζειμονοηπαρτημου-τίνη". Αντικατέστησε όλα τα υπόλοιπα και έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Αυτά για να μη ξεχνάμε και τις δικές μας ευθύνες, απέναντι στο κράτος και την πολιτεία , ευθύνες που δημιούργησαν τους αντίστοιχους πολιτικούς και το αντίστοιχο πολιτικό σύστημα.

Συνοψίζοντας λοιπόν...
ΔΕΝ σας εμπιστεύομαι κυριε Παπανδρέου...
...διαψεύστε με !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου